Reiki

Wat is Reiki?

Reiki betekent universele levensenergie. Levensenergie is een onzichtbare energie die in je zit maar zich ook overal om je heen bevindt. Alles heeft energie nodig om te kunnen bestaan. Niet iedereen is zich daar bewust van. Je herkent misschien wel dat je een keer een ruimte binnen bent gegaan en de energie daar voelde, die was misschien fijn of onprettig. Dat is een vorm van energie die zich overal om ons heen bevindt.

Reiki is een Japanse traditie waarbij gebruik wordt gemaakt van handopleggingen om levensenergie te ontvangen en door te geven. Het is een efficiënte en simpele manier om die energie te gebruiken om jezelf en anderen te helpen om te helen op verschillende niveaus. Namelijk: lichamelijk, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Het is een holistische benadering en dat houdt in dat je ervan uitgaat dat alle 5 niveaus met elkaar in verbinding staan.

StephanieHak_by_LandaPenders-17

Omdat Reiki op zoveel verschillende niveaus werkt kan het overal voor ingezet worden. Bijvoorbeeld nek/rugklachten of problemen met de darmen. Ook bij veel onrust, vermoeidheid of weinig energie. De energie van Reiki gaat zelf naar de plekken in het lichaam waar het nodig is.

Belangrijke eigenschappen van Reiki

- Reiki stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en bevordert zelfontwikkeling.
- Het activeert, reinigt en harmoniseert lichaam en geest.
- Het werkt op holistische niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel.
- Reiki brengt de energiehuishouding in balans.
- Het heft blokkades op en bevordert ontspanning.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De Reiki behandeling wordt gestart met een kort gesprek van ongeveer 15 minuten. Daarna lig je op mijn behandeltafel, indien wenselijk met een dekentje en wat rustgevende muziek. Het is belangrijk dat jij je comfortabel voelt, het is vaak fijn om gemakkelijke kleding aan te doen. De behandeling zelf duurt ongeveer 45 minuten waarbij ik de handopleggingen toepas.
Daarna sluiten we in alle rust de sessie af en geef ik je nog een overdenking mee wat tijdens de behandeling bij me naar boven komt.

REIKI BEHANDELING

Als jij wilt ervaren wat Reiki is en voor jou kan betekenen is deze behandeling geschikt.

60 minuten || €25,- || op afspraak
Op mijn locatie in Hoorn